Keurmerken & certificering

  • Erkend Leerbedrijf
  • VCA gecertificeerd
  • Aangesloten bij Stichting Woningborg groep
  VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld.
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Leerbedrijven en scholen kunnen rekenen op ondersteuning bij het opleiden van jonge vakmensen in de praktijk. SBB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt-, bpv- en doelmatigheidsinformatie. Ook maken onderwijs en bedrijfsleven binnen SBB afspraken over thema’s op het snijvlak van beroepsonderwijs en bedrijfsleven, zoals kwalificeren en examineren, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid. SBB werkt op sectoraal, regionaal en landelijk niveau.
Om het Woningborg-certificaat af te kunnen geven, toetst Woningborg alle woningbouwplannen die aangemeld worden door de ingeschreven bouwondernemingen. Behalve de algemene, financiële en technische beoordeling van de bouwonderneming beoordeelt Woningborg ook de woningbouwplannen.